Nieuws

PRAKTISCHE INFO

Er wordt zaterdag heel veel volk verwacht in de Ethias Arena in Hasselt, dus zetten wij graag nog eens alle praktische info op een rijtje om de avond vlot te laten verlopen.
Wij raden iedereen aan om tijdig te vertrekken, gezien de verwachtte drukte.


Timing

Onder voorbehoud van last-minutewijzigingen:

20:00 - deuren open
21:15 - eerste optreden
03:00 - laatste optreden
05:00 - einde voorzien

De optredens zitten gespreid tussen 21u15 en 03u30. Tussen de optredens door laat onze resident DJ Ward de 90's beats uit de speakers knallen!
Exacte timings van individuele optredens kunnen we niet vooraf doorgeven, aangezien deze de avond zelf nog te sterk kunnen wijzigen. Dit kan voor verwarring zorgen bij het publiek en dan kunnen sommigen hun favoriete groep toch missen als ze zich te veel focussen op de aangekondigde uren. Wij raden iedereen aan gewoon tijdig aanwezig te zijn om niets van de optredens te missen.

 

Parkeren

Kom je met de auto, dan kan je best de parkings bereiken via de Trichterheideweg. (GPS adres : 3500 Hasselt, Trichterheideweg z/n). Er is Kiss & ride-mogelijk via de ventweg.

De houders van een ‘Europese parkeerkaart voor personen met een handicap’ of bezoekers met een VIP-parkingkaart bereiken parking A makkelijkst via de ring (Gouverneur Verwilghensingel) of via de Trichterheideweg (rij binnen via de tweede set slagbomen komende van Universiteitslaan).

Autocars parkeren op de Ventweg (parallelweg langs de ring Gouverneur Verwilghensingel). Het aantal busplaatsen is beperkt tot 50 bussen. De overige bussen kunnen parkeren op parking B bereikbaar via Trichterheideweg z/n ter hoogte van Carglass.

 

 

 

Parkeertickets

Bij het binnenrijden moet je een ticket nemen aan de slagbomen. Let op: staat het licht op rood i.p.v. op groen boven bepaalde slagbomen, dan betekent dit daar alleen uitgereden kan worden. Je betaalt je parkeerticket aan de automaten in de toegangshal (betaling met munten, briefjes van 5, 10 en 20 euro). Een ticket betalen kan zowel voor als na of zelfs tijdens de manifestatie. Je betaalt 5 euro en je ticket blijft gedurende je volledige bezoek geldig.

 

Parking VIP

Bij het binnenrijden moet je een ticket nemen aan de slagbomen. De VIP parking bevindt zich ter hoogte van de VIP ingang (ingang 32, tussen de Ethias Arena en het Ethias Theater). Bij het oprijden van de VIP parking zal je parking voucher worden gescand door de parkeerwachter. Opgelet: geen parking voucher = geen parkeerplaats! Aan de VIP balie ontvang je een uitrijticket.

 

Extra gratis parkeerplaatsen op wandelafstand

Naast parkeren op de parkings van de Ethias Arena kan je ook terecht op de extra gratis Hawaï parking! 900 extra en gratis parkeerplaatsen op wandelafstand!

Gratis parkeren kan ook op de volgende plaatsen: Koning Boudewijnlaan, Elfde Liniestraat en de Agoralaan (aan de KHLIM).

 

Inkom

Er is 1 centrale ingang voor iedereen. Kom tijdig naar de party om lange wachtrijen te vermijden en hou zeker ook rekening met grote verkeersdrukte op de invalswegen richting Ethias Arena!

Hou je ticket klaar. Om wachttijden aan de deur te vermijden, vragen we dat elke bezoeker zich met zijn of haar eigen ticket aanbiedt. Op deze manier kunnen tickets makkelijker en vlugger worden ingescand en kan iedereen snel zijn plaats in de zaal opzoeken.

Zonder afgedrukt e-ticket geen toegang! Heb je e-tickets gereserveerd en via e-mail ontvangen, dan is het absoluut nodig dat je deze afdrukt en meebrengt. Je kan zonder de printversie van je e-ticket de zaal niet binnen.

Opgelet! Tijdens I love the 90's wordt er een strikte policy gehanteerd: buitengaan = niet opnieuw naar binnen! Met een ticket dat al werd gebruikt, kan je niet opnieuw naar binnen aangezien de barcode maar 1x kan worden gescand. Rokers kunnen wel de rokerszone (buiten) bereiken zonder ticketcontrole te passeren.

 

Inkom VIP

De VIP ingang bevindt zich tussen de Ethias Arena en het Ethias Theater. Deze inkom is gemarkeerd als ingang 32 en bevindt zich aan de andere zijde van het gebouw dan de algemene publieksingang.

 

Veiligheid

Vermijd zoveel mogelijk het meebrengen van (grote) tassen, rugzakken en dergelijke.

De Sportpaleis Group behoudt de verhoogde waakzaamheid bij de evenementen in haar zalen (visuele controle, fouillering indien nodig, verhoogde security-aantallen,…) en krijgt hierbij de steun van de lokale overheden. De Sportpaleis Group wijst het publiek erop dat, ook in het verleden al, per evenement uitvoerige veiligheidsvergaderingen worden gehouden. De politie evalueert hierbij of extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn en legt die vast, rekening houdend met het type evenement en het te verwachten publiek.

Alle bezoekers worden vriendelijk verzocht op tijd naar de zaal te komen, geen bagage, handtassen of (rug)zakken mee te nemen, correct te reageren op eventuele verzoeken van de security en verdachte zaken te signaleren. Wij danken iedereen voor zijn begrip en medewerking. Enkel kleine tasjes kunnen, maar hou rekening met controles!

 

Roken

De Ethias Arena is 100% rookvrij. In alle gebouwen geldt een absoluut rookverbod. Dit geldt ook voor elektronische sigaretten. De FOD Volksgezondheid kondigt regelmatige controles aan. Bij overtreding van het rookverbod zal de FOD Volksgezondheid in aanwezigheid van de politie de overtreders meteen verbaliseren. De rokerszone (openlucht) kan bereikt worden zonder de venue te verlaten/ticketcontrole te passeren.


Bescherm je gehoor

Oordopjes zijn te verkrijgbaar in de automaten in de toiletten van de Ethias Arena.


Lockers

Er zijn lockers voorzien in de foyer. Je kan er spullen zoals jassen en dergelijke in opbergen.