Nieuws

PRAKTISCHE INFO

Laat je bezoek aan I love the 90's zo vlot mogelijk verlopen en lees hier nog even alle praktische info na.

 

Parkeren kan op de site van de Grenslandhallen–Ethias Arena

Opgelet! Kom je met de auto, dan kan je best de parkings bereiken via de Trichterheideweg. (GPS adres : 3500 Hasselt, Trichterheideweg z/n). Er is Kiss & ride-mogelijk via de ventweg.

De houders van een ‘Europese parkeerkaart voor personen met een handicap’ of bezoekers met een VIP-parkingkaart bereiken parking A makkelijkst via de ring (Gouverneur Verwilghensingel) of via de Trichterheideweg (rij binnen via de tweede set slagbomen komende van Universiteitslaan).

Autocars parkeren op de Ventweg (parallelweg langs de ring Gouverneur Verwilghensingel). Het aantal busplaatsen is beperkt tot 50 bussen. De overige bussen kunnen parkeren op parking B bereikbaar via Trichterheideweg z/n ter hoogte van Carglass.
 


Parking VIP Box / Golden Cirle / Comfort

Je parkeervoucher (die je hebt ontvangen via een aparte mail) garandeert je een parkeerplaats op de VIP parking, vlakbij de VIP ingang (via deur 32). Zonder afgedrukte parkeervoucher, geen parkeerplaats! Laat je voucher scannen aan de parkeerwachter bij het oprijden van de gereserveerde VIP parkeerplaatsen. Aan de VIP balie bij het binnenkomen, krijg je tegen het inwisselen van je inrijticket, meteen een uitrijticket waarmee je na afloop van het evenement de parking weer kan verlaten.
 


Parkeertickets

Bij het binnenrijden moet je een ticket nemen aan de slagbomen. Let op: staat het licht op rood i.p.v. op groen boven bepaalde slagbomen, dan betekent dit dat daar alleen uitgereden kan worden. Je betaalt je parkeerticket aan de automaten in de toegangshal (betaling met munten, briefjes van 5, 10 en 20 euro). Een ticket betalen kan zowel voor als na of zelfs tijdens de manifestatie. Je betaalt 5 euro en je ticket blijft gedurende je volledige bezoek geldig.
 


Extra gratis parkeerplaatsen op wandelafstand!

Extra gratis 900 parkeerplaatsen op wandelafstand! Naast parkeren op de parkings van de Ethias Arena kan je ook terecht op de extra gratis parkeerplaatsen in de buurt. Er wordt voor I love the 90’s extra gratis parking op wandelafstand voorzien. Parkeren kan ook op de volgende plaatsen: Koning Boudewijnlaan, Elfde Liniestraat en de Agoralaan (aan de KHLIM).
 

Bereikbaarheid

De Ethias Arena is vlot bereikbaar met de auto, maar het kan ook met openbaar vervoer of met de fiets. Voor meer info kan u terecht op de website van de Ethias Arena. Opgelet! Er is openbaar vervoer (De Lijn) tot 20u00. Daarna vragen wij u vriendelijk om een beroep te doen op een taxi service.
 


Inkom

Er is een centrale ingang vooraan voor iedereen met regular tickets.

De ingang voor de mensen met een VIP box, comfort of golden circle ticket, bevindt zich aan de achterzijde van de Ethias Arena, naast de ingang van Jumpsquare. Deze ingang bevindt zich tussen de Ethias Arena en het Ethias Theater en is gemarkeerd als ingang 32.

Kom tijdig naar de party om lange wachtrijen te vermijden. Hou je ticket klaar. Om wachttijden aan de deur te vermijden, vragen we dat elke bezoeker zich met zijn of haar eigen ticket aanbiedt. Op deze manier kunnen tickets makkelijker en vlugger worden ingescand.

Opgelet! Tijdens I love the 90's wordt er een strikte policy gehanteerd: buitengaan = opnieuw betalen!
 


Veiligheid

Vermijd zoveel mogelijk het meebrengen van handtassen, rugzakken en dergelijke. De Sportpaleis Group behoudt de verhoogde waakzaamheid bij de evenementen in haar zalen (visuele controle, fouillering indien nodig, verhoogde security-aantallen,…) en krijgt hierbij de steun van de lokale overheden. De Sportpaleis Group wijst het publiek erop dat, ook in het verleden al, per evenement uitvoerige veiligheidsvergaderingen worden gehouden. De politie evalueert hierbij of extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn en legt die vast, rekening houdend met het type evenement en het te verwachten publiek. Alle bezoekers worden vriendelijk verzocht op tijd naar de zaal te komen, geen bagage, handtassen of (rug)zakken mee te nemen, correct te reageren op eventuele verzoeken van de security en verdachte zaken te signaleren. Wij danken iedereen voor zijn begrip en medewerking.

De Ethias Arena is 100% rookvrij. In alle gebouwen geldt een absoluut rookverbod. Dit geldt ook voor elektronische sigaretten. De FOD Volksgezondheid kondigt regelmatige controles aan. Bij overtreding van het rookverbod zal de FOD Volksgezondheid in aanwezigheid van de politie de overtreders meteen verbaliseren.

Bescherm je gehoor. Oordopjes zijn te verkrijgbaar in de automaten in de toiletten van de Ethias Arena.
 


Lockers

Er zijn ter plaatse lockers beschikbaar om je spullen in op te bergen.